Kategórie
 
 
 
 
 
 

Najspoľahlivejšie ložisko v priemysle

Tieto typy ložísk sú naklápacie a majú veľkú únosnosť. Sú vhodné pre nízke, stredné rýchlosti a ťažké, rázové zaťaženie. Pri výbere súdočkových ložísk je dôležitý vnútorný a vonkajší priemer ložiska. Ďalšie dôležité údaje pri súdočkových ložiskách sú celková šírka, menovité otáčky, statické, dynamické axiálne a radiálne zaťaženia.

Viac ako 100 rokov vedomostí a inovácií v oblasti súdočkových ložísk, presne toľko prešlo keď ich pre spoločnosť SKF vynašiel švédsky inžinier Sven Wingguist. Práve vďaka dlhoročnému vývoju sú tieto ložiská tak pokrokové, že môžu vydržať niekoľkonásobne dlhšie ako ich konkurenti za typicky ťažkých podmienok. 

 

Vďaka svojej konštrukcii môžu súdočkové  ložiská SKF vyhovovať pre aplikácie s veľmi veľkým radiálnym a ťažkým axiálnym zaťažením, náchylným na chybné odchýlenie alebo vychýlenie hriadeľa.
Súdočkové ložiská Explorer od SKF sú plne zameniteľné s predchádzajúcimi SKF štandardnými súdočkovými ložiskami rovnakých rozmerov. Tie sú dostupné ako otvorené ložiská, utesnené ložiská a ložiská pre vibračné aplikácie.

 

Výkonná, patentovaná SKF Xbite oceľ

SKF Explorer ložiská sú vyrobené z Xbite tepelne upravenej ocele- mimoriadne čistej ocele so zníženým obsahom kyslíka, ktorá poskytuje väčšiu pevnosť, tvrdosť povrchu a rozmerovú stálosť pri vysokých teplotách. Vyššia tvrdosť má za následok zníženie opotrebovania, čo vedie k predĺženiu životnosti.

Výhody pre koncového používateľa 

                          

 

Vynikajúca kontrola trenia

Súdočkové ložiská SKF Explorer sa pohybujú s nižším trením ako konkurenčné ložiská. Valce sú vedené samostatne podľa konštrukčného princípu, ktorý má za následok vynikajúcu kontrolu trenia. Výsledkom bude, že váš stroj bude fungovať efektívnejšie a že nebude potrebovať tak často domazávať. 

 

Výsledky testov hovoria sami za seba

SKF testovalo a skúšalo súdočkové ložiská od rôznych dodávateľov, aby zistili ako dlho vydržia. Pri porovnávaní výsledkov testov sa ukázala vynikajúca spoľahlivosť súdočkových SKF Explorer. Po 400 miliónoch otáčok ložiská SKF stále bežali a test bol prerušený bez toho aby SKF Explorer dosiahlo svoju maximálnu životnosť.

 

 

Sme autorizovaným distribútorom SKF.

Súdočkové ložiská nájdete priamo u nás https://www.tpg.sk/sudockove-loziska/

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia